INSPIRIN HEALTHY LIFESTYLES FOR STUDENTS, KYPROS 12-17.11 2018

12.11. maanantai

Kurssimme pidettiin Kyproksella Nikosian kaupungissa. Aloitimme tutustumalla toisiimme ohjelmanumerolla ICEBREAKING ACTIVITIES Athalassa metsäpuistossa. Yli-innostunut armeijan upseeri opetti meille suunnistusta ja kertoi, miten lapset siitä innostuvat ja kuinka se kehittää ihmistä kokonaisvaltaisesti ja auttaa löytämään koko elämälle oikean suunnan. Tämä tuntui suomalaisesta opettajasta kummalliselta, koska Suomessa suunnistusta opitaan hengissä pysymiseksi. Osallistuvat koulut myös esittäytyivät. Kurssilaisia olikin monesta maasta: Ruotsista, Puolasta, Saksasta, Espanjasta, Kreikasta, Virosta ja Suomesta. Illalla söimme kaikki vielä yhdessä runsaan ja maittavan kyproslaisen illallisen (mixed grill), jonka siis piti olla terveellistä!




13.11. tiistai

Aamulla siirryimme hotellilta kuntosalilla olevaan koulutuskeskukseen ja opiskelimme aiheesta THE VALUE OF EMOTIONAL HEALTH. Suosittu opetusmetodi tuntui olevan kuvakollaasien teko. Iltapäivällä tutustuimme vuoriston lähellä sijaitsevaan biofarmiin. Tilalla tuotettiin luomumaitoja ja juustoja. Teimme perinteiseen tapaan halloum- juustoa ja kyproslaista leipää.




13.11. keskiviikko

Teimme koko päivän retken Aya Napan lähellä sijaitseville kallioille El Crecoon. Alue oli erittäin luonnonkaunis ja meri oli upean turkoosi.. Kyproksella oli ollut poikkeuksellisen kuiva kesä, joten koko saari oli hyvin karu vieläkin ja vihreää ei juuri näkynyt. Tarujen mukaan Afrodite kauneuden jumalatar nousi maihin Kyproksella ja siksi saarella piti oleman niin kaunista. Kuljimme  vaarallisen (katso kuva alla) Afroditen vaellusreitin ja ihastelimme merta. Opimme myös, että Kyproksella on elänyt muinoin pieniä kuivan maan virtahepoja.

Iltapäivällä suuntasimme pieneen paikalliseen kylään ja tutustuimme perinteiseen pitsinnypläykseen. Teimme myös yrttitippoja ja luonnonsaippuaa. Kylässä söimme myöhäisen ylenpalttisen illallisen, jossa syötiin koko vuohi sisäelimiä myöten. Terveellistä!



14.11. torstai

Opiskelimme koko päivän kuolemaa ja sen kokemista.???  (healthy lifestyle for students) Toinen meistä samaistui liian hyvin  tähän kuolemaopetukseen, koska edellisenä päivänä syödyt lihamassat pyrkivät toisesta päästä ulos. Iltapäivällä teimme opintoretken Turkin puolelle Nikosiaa Pohjois- Kyprokselle. Tullimuodollisuudet olivat tarkkoja, mutta muuta eroa emme juuri huomanneet alueiden välillä. Turistikrääsäkin oli samanlaista, mutta vähän edullisempaa Turkin puolella. Illalla ehdimme käyttää myös kurssikeskuksena toimineen kuntosalin muita palveluita.



15.11. perjantai

Viimeisen kurssipäivänä oli loppukoonnin aika. Keskustelimme kurssin annista ja annoimme suullista ja kirjallista palautetta. Keskeisin huomio oli, että kurssin parasta antia oli vuorovaikutus eri EU- maista olevien opettajien kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla, miten erilaisia koulujärjestelmät ovat eri maissa, Yhteistyö  eri maiden koulujen välillä on nyt helpompaa kurssilla saatujen kontaktien avulla. Yhteityö onkin jo jatkunut ruotsalaisen Göteborgin lähellä olevan yksityisen lukion kanssa terveystiedon puitteissa.




Hanna ja Pekka





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Melodic Classrooms Kalamata Kreikka